I fly a starship

Torsdagsgodis:

http://www.boston.com/bigpicture/2008/12/the_year_2008_in_photographs_p.html

http://www.boston.com/bigpicture/2008/12/2008_in_photographs_part_2_of.html

http://www.boston.com/bigpicture/2008/12/2008_the_year_in_photographs_p.html

I was a sailor

Jag hatar att prata i telefon! Det är så pinsamt och läskigt. Jag blir rent av nervös, och det som brukar komma ut låter ungefärt såhär: http://www.youtube.com/watch?v=-1PYCs5KQOE&NR=1

I cry hard, let it fall

Ja, då har man alltså vart kolmilavakt också! Riktigt händelserik natt, om jag får säga.
grannen förde loggbok hela natten, om livet i den lilla kojan där vi tillbringade natten tillsammans med Kalle. Så jag tänkte ta några utdrag. Mina personliga favoriter, så att säga.

21.02 - Alex och grannen anländer och möter upp Lennart och Kalle vid milan. Lennart instruerar och lämnar dem sedan. Kalle täpper igen några sprickor på toppen av milan, och sedan går de in.

21.32 - En gnista slår ner på golvet. Kalle trampar ihjäl den.

22.19 - Det pös lite väl mycket på toppen, men det slogs ner. Tog ut en rymling, på vilken det glödde lite precis i slutet.

23.43 - Alex vann memory. De var ut och täppte till på toppen. Alex och Kalle tyckte röken var lite gul.

23.53 - Lennart ringde.

01.16 - Alex tog en apelsin.

01.49 - Efter att de smällt fryst jord i en balja, lades den på toppen och täppte igen några små rökhål. Ny jord lades i baljan. Nu spelar de TP.

01.50 - Kalle svarar fel.

02.23 - Hålet fixat för tillfället, och de återgår till spelet. Kalle kommenterar: "det här är ju tråkigt det här"

03.28 - Alex sover. Kalle och grannen går ut för att täppa till rökhål.

05.22 - Kalle matade elden med ved.

06.08 - Skorstenen verkar igensatt. Rök kommer från isoleringen bakom spisen.

Efter den där sista noteringen började det ryka något otroligt ur isoleringen, och tillsist märkte vi att hela stugan var påväg att ta fyr. Vatten hälldes på, snö användes för att försöka kväva glöden, och förstärkning tillkallades. Det hela slutade med att grannen far kom och sågade upp husknuten, och sen sprutade med brandsläckare för att få det att sluta pyra.

07.03 - Nu ger vi upp. 


up is where we go from here

Idag ska jag banne mig vara eldvakt! Hur häftigt är inte det?
Okej, kanske inte häftigt som i såhär, men ändå.
Jag ska vakta en kolmila som min grannes lillebror Davidof har "byggt", eller det kallas, som ett projektarbete. En kolmila måste alltid vara under uppsikt och ha rätt mängd syre, and so on so on, så det är det som jag och grannen ska se till att den får. Vi ska sitta i en litenliten jaktstuga och spela kort från klockan 9, fram till klockan 8.
Nu blir det till att koka kaffe!

It's not what I prefer, it's what I deserve.

Det har varit nyårsafton, och det var det väl inget fel på. Det var lite tråkigt att jag råkade dissa Nicolai, som istället för att hitta tillbaka till festen i Andersberg, plötsligt fann sig stå på Ica MAXI:s parkering, efter att han nästan blivit överkörd av långtradare. Lite synd, som sagt. Men annat hände, minst sagt.

Idag var det livet på isen som gällde. Jag och grannen tog oss till den lilla, men fullt fungerande, isplanen i axmarbys centrum. Jävlar vad vi gick loss på puckarna! Sargen fick kulhål och isen rent av smälte utav friktionen när vi swoschade fram på den.

Nu har jag ingen aning vad jag ska hitta på. Tänkte ta ett lir på GH med grannen senare ikväll, men innan dess+
Jag kanske borde ta och läsa den där romanen jag fick i julklapp? Min mor hade nämligen köpt en bok av Henning Mankell, Kinesen. Utmärkt, tyckte tydligen Helena Wigert, då vi ju faktiskt ska läsa Kinesiska relationer nästa termin. Mindre utmärkt, tyckte Alexander Wigert, då det är en deckare om ett massmord i hälsingland, skriven av en man som kanske är deckar-sveriges mest överskattade människa.
 Nej, det blir väl till att spela cubecrash antar jag.

RSS 2.0